Ropa Vieja - Staré šaty

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,25 kg hovězí roštěné
sušená cibule v prášku
řepkový olej
1/2 hrnku sofrito (recept níže)
0,5 l rajčatové šťávy (z plechovky)
2 bobkové listy
4 řapíky celeru i s listy
3 mrkve
1 hrnek čerstvého hrášku
3 lžíce hrubě posekaných oliv
1/4 lžičky římského kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal.

  2. Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit z obou stran, opéct na pánvi do hněda, asi 10 minut.

  3. Vmíchat Sofrito, sůl, rajskou šťávu, a bobkový list, olivy, římský kmín, sůl.

  4. Přiklopit a péct v troubě 175°C pod poklicí do měkka, asi 2 1/2 hodiny.

  5. Potom nechat vychladnout aby to nepálilo a rukama či dvěma vidličkama rozcupovat nadrobno.

  6. Uvést znovu do varu, přidat mrkev a celer, podusit do měkka, přidat hrášek a prohřát. Podávat ve věnečku rýže, nejlépe druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!