Rizoto, co má srdce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

4 vepřového srdce
300 g rýže arborio
200 g žampiónů
1 cibule
1 mrkev
1 stonek celeru
trochu brokolice
trochu květáku
1 l vývaru
100 ml vína
3 pl olivového oleja
koření
bylinky
sůl
parmezán nebo pecorino

Postup přípravy receptu

  1. Srdcia krátko obvaríme a pokrájame.

  2. Vo veľkej panvici speníme na olivovom oleji nadrovno posekanú cibuľu, pridáme srdce, pokrájanú mrkvu, brokolicu, karfiol, zeler a šampiňóny a orestujeme.

  3. Osolíme, okoreníme a k zelenine pridáme neumytú ryžu.

  4. Podlejeme vínom (mala som ružovú frankovku) a podlievame horúcim vývarom vždy, keď ryža vsiakne predošlú dávku.

  5. Varíme na stredne silnom plameni a miešame, aby sa nepripálila.

  6. Keď je rizoto krémové, ale zrnka sú vnútri maličko chrumkavé, opatrne primiešame nastrúhaný syr a bylinky (mala som iba petržlenovú vňať a pažítku) a odstavíme z ohňa. Podávame horúce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!