RAW pohanková kaše s mandlovou smetanou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/2 hrnku pohanky
- 200 ml mandlové smetany (koupíte např. zde) nebo rostlinného mléka
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce arašídového másla
- hrst slunečnicových semínek
- nepražené kakaové boby
- kešu oříšky
Postup RAW pohanková kaše s mandlovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Pohanku nasypeme do větší mísy, zalijeme ji vodou a necháme ji přes noc namáčet. Ráno vodu slijeme a pohanku vsypeme do mixéru. Přidáme mandlovou smetanu nebo rostlinné mléko, skořici, arašídové máslo a slunečnicová semínka. Vše rozmixujeme na jemnou kaši.
Pokud se Vám bude zdát kaše hustá, přidejte ještě trochu mléka nebo vody. V případě potřeby můžete kaši dosladit stévií nebo medem.
Před servírováním kaši ozdobíme nepraženými kakaovými boby a oříšky.