Řapíkatápřesnídávková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 1 větší pikantní klobása čabajského typu
- 1/2 z celého balení řapíkatého celeru (zhruba 8 řapíků)
- 800 ml vývaru (hovězí, drůbeží nebo uzený)
- 800 ml rajčatové šťávy
- 100 ml šálek uvařených krupek
- 2 konzervy scezených červených fazolí (1 ks = 420 g)
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
Postup Řapíkatápřesnídávková polévka
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou klobásu a restujeme cca 2minuty, až pustí šťávu.
Přidáme na silnější půlměsíčky nakrájené řapíky a promícháme.
Vše zalijeme vývarem, přidáme rajčatovou šťávu a vaříme 15minut.
Poté přidáme uvařené kroupy, fazole, česnek a necháme projít varem. Dle potřeby dochutíme solí. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.