Řapíkatápřesnídávková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce oleje
1 větší cibule
1 větší pikantní klobása čabajského typu
1/2 z celého balení řapíkatého celeru (zhruba 8 řapíků)
800 ml vývaru (hovězí, drůbeží nebo uzený)
800 ml rajčatové šťávy
100 ml šálek uvařených krupek
2 konzervy scezených červených fazolí (1 ks = 420 g)
4 stroužky prolisovaného česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou klobásu a restujeme cca 2minuty, až pustí šťávu.

  2. Přidáme na silnější půlměsíčky nakrájené řapíky a promícháme.

  3. Vše zalijeme vývarem, přidáme rajčatovou šťávu a vaříme 15minut.

  4. Poté přidáme uvařené kroupy, fazole, česnek a necháme projít varem. Dle potřeby dochutíme solí. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!