Rakvičky se šlehačkou 2

Recepty, Moučníky

Suroviny

PRVNÍ FÁZE:
5 žloutků
250 g cukru moučka
1 kávová lžička AMONIA (běžně k dostání v drogerii - cukrářské droždí)
DRUHÁ FÁZE:
180 g cukru moučka
70 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky a 250 g cukru s amoniem utřeme do hladka (v robotu asi 10 min). Pak necháme do druhého dne v ledničce nebo na chladném místě odpočinout.

  2. Druhý den si dáme na vál 180 g cukru a 70 g mouky a přidáme odpočinutou hmotu. Vypracujeme těsto.

  3. Vyválíme na cca 3 mm tlustou placku. Pak můžete radýlkem tvořit proužky a potřebnou délku a plnit do rakviček, nebo vykrajovat různé tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.

  4. Předehřejeme troubu. Já dám asi na minutku na plno a pak troubu stáhnu na nejmenší stupeň a hlídám. Měly by se spíše sušit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!