Pytlácké erteple
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 hodně veliké nebo 8 ks trochu menších ve slupce pečených a přepůlených brambor, nebo velké a silnější (asi 1-1,5 cm) dozlatova opečené plátky brambor)
- 400 g daňčí kýty
- 80 g cibule
- 120 g brusinek
- 100 g slaniny
- 1 dl červeného vína
- sůl a pepř
- citr. šťáva
- strouhaný sýr
Postup Pytlácké erteple
Postup přípravy receptu
-
Brambory upečeme podle možností a podle velikosti. Slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a podlité vínem udusíme doměkka. Nakonec přidáme brusinky a citrónovou šťávu. Brambory naplníme masovou směsí a posypeme strouhaným sýrem.