Pytlácké erteple

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 hodně veliké nebo 8 ks trochu menších ve slupce pečených a přepůlených brambor, nebo velké a silnější (asi 1-1,5 cm) dozlatova opečené plátky brambor)
400 g daňčí kýty
80 g cibule
120 g brusinek
100 g slaniny
1 dl červeného vína
sůl a pepř
citr. šťáva
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory upečeme podle možností a podle velikosti. Slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a podlité vínem udusíme doměkka. Nakonec přidáme brusinky a citrónovou šťávu. Brambory naplníme masovou směsí a posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!