Preclíkové čokoládové koláčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 60 g sušenek Lotus
- 60 g slaných preclíčků
- 100 g másla
- Náplň:
- 200 g čokolády na vaření
- 150 ml smetany na šlehání
- 2 lžíce likéru typu Baileys
Postup Preclíkové čokoládové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Sušenky i preclíky pomocí mixeru nebo robotu rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs natlačte do formy nebo formiček (bylo akorát na tři tartaletky) tak, abyste pokryli dno i boky asi centimentrovou vrstvou. Připravené korpusy dejte chladit do lednice.
Čokoládu, smetanu a likér zahřejte, míchejte na hladký krém. Odstavte z ohně a nechte chvíli - tak deset minut - zchladnout. Potom naplňte připravené korpusy a opět dejte chladit nejméně na 4 hodiny - lépe až do druhého dne.
Můžete ozdobit šlehačkou, zbylými preclíčky namočenými do čokolády nebo čím vás napadne.