Prababiččino linecké cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladke mouky
200 g masla
100 g cukru moucka
2 zloutky
citronova kura
Dalsi suroviny:
marmelada
cokolada

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr,maslo, zloutky, citronovou kuru smichame bud rucne nebo v robotu do koule nelepici se a nerozpadajici se. Zabalime do folie potravinarske a dame odpocinout do lednice cca min.3 hodiny, nejlepe je pres noc ci alespon pul dne, proto ja pripravuju vecer, abych rano mohla pracovat:-)

  2. Po vyndani z lednice na pomoucnenem vale vyvalime placku na 4 mm tenkou a vykrajujeme tvary ruzne. Predehrejeme troubu na 160 stupnu. Na plechy dame pecici papir a cukrovi davame na ne. Dame do trouby a peceme do zlatova cca 10-12 min, ale i mene, cas nehlidam, prvni varka se pece nejdele, ty ostatni uz snad jen 7-8 min. Ale zalezi na troube.

  3. Po upeceni nechame vychladnout a vychladle slepujeme marmeladou a namacime jeden konec do rozpustene cokolady. Pokladame na pecici papir a nebo alobal a nechame vychladnout. Testo je velmi chutne a krehke


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!