Pórkovo-dýňová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší dýně hokkaidó
1 velký pórek
1 cibule
1/2 lžičky muškátového oříšku
polévkové bylinky:
sušený libeček
petrželka
celerová nať
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, podle potřeby oloupeme (mladou loupat nemusíme, starou raději ano) a nakrájíme na kostičky.

  2. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky.

  3. Vše dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina akorát ponořená, přidáme muškátový oříšek, bylinky, sůl a pepř, přiklopíme pokličkou a vaříme, až je zelenina měkká (od doby varu asi 15 minut).

  4. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixerem dohladka, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!