Pomazánka z pečeného masa
Recepty, PomazánkySuroviny
- 300 g pečeného masa (použila jsem vepřové)
- zeleninová směs Moravanka
- 100 g pomazákového másla
- sůl
- pepř
Postup Pomazánka z pečeného masa
Postup přípravy receptu
-
Studené pečené maso pokrájíme na větší kousky. Zeleninu scedíme, nálev uchováme. Na masovém mlýnku vše jemně pomeleme, pokud budeme mazat na jednohubky, hrubě mleté se hodí na topinky.
Promícháme a přidáme pomazánkové máslo. Podle požadované hustoty můžeme přidat nálev ze zeleniny. Dle chuti dosolíme a opepříme.
Moravanku koupíme s nebo bez feferonky, podle toho jak máme rádi, ale i s feferonkou je pomazánka pikantní jen velmi lehce. Bez feferonky je dobrá pro děti.