Pomazánka z pečené dýně a papriky
Recepty, PomazánkySuroviny
- 200 g dýně hokkaido
- 200 g červeného paprikového lusků
- 1 větší stroužek česneku
- 1/2 menší cibule
- 100 g sýrů žervé
- 80 g strouhaného Eidamu
- 2 lžíce chilli omáčky
- trocha nasekané hladkolisté petrželky
- trocha šťávy z citronu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Pomazánka z pečené dýně a papriky
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou dýni nakrájíme na kousky, potřeme olivovým olejem a vložíme na plech (nebo zapékací nádobu), můžeme vyložit pečícím papírem.
Přidáme celý paprikový lusk, stroužek česneku zabalený do alobalu a při 200 stupních cca 40 minut pečeme (do změknutí dýně a papriky, na které se budou tvořit puchýře). Papriku často otáčíme.
Hotovou papriku uzavřeme do sáčku a necháme asi 10 minut zapařit. Dýni a česnek necháme vychladnout.
Oloupanou a jadérek zbavenou papriku dáme do food procesoru, přidáme vymačkaný česnek, dýni, drobně pokrájenou cibuli, petrželku, citronovou šťávu, chilli omáčku, sůl, pepř a rozmixujeme.
Poté přimícháme žervé a strouhaný eidam. Dle potřeby dochutíme citronovou šťávou, solí nebo pepřem. Podáváme s pečivem, toustem.