Pomazánka z pečené dýně a papriky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g dýně hokkaido
200 g červeného paprikového lusků
1 větší stroužek česneku
1/2 menší cibule
100 g sýrů žervé
80 g strouhaného Eidamu
2 lžíce chilli omáčky
trocha nasekané hladkolisté petrželky
trocha šťávy z citronu
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni nakrájíme na kousky, potřeme olivovým olejem a vložíme na plech (nebo zapékací nádobu), můžeme vyložit pečícím papírem.

  2. Přidáme celý paprikový lusk, stroužek česneku zabalený do alobalu a při 200 stupních cca 40 minut pečeme (do změknutí dýně a papriky, na které se budou tvořit puchýře). Papriku často otáčíme.

  3. Hotovou papriku uzavřeme do sáčku a necháme asi 10 minut zapařit. Dýni a česnek necháme vychladnout.

  4. Oloupanou a jadérek zbavenou papriku dáme do food procesoru, přidáme vymačkaný česnek, dýni, drobně pokrájenou cibuli, petrželku, citronovou šťávu, chilli omáčku, sůl, pepř a rozmixujeme.

  5. Poté přimícháme žervé a strouhaný eidam. Dle potřeby dochutíme citronovou šťávou, solí nebo pepřem. Podáváme s pečivem, toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!