Pomazánka s dýní Hokkaido
Recepty, PomazánkySuroviny
- 200 g očištěné dýně Hokkaido
- 400 g žervé (použila jsem domácí Lučinu ze dvou ½ kg jogurtů)
- 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
- 1 plátek másla (cca 1cm silný)
- sůl podle potřeby
Postup Pomazánka s dýní Hokkaido
Postup přípravy receptu
-
Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.
V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8 minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.
Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.
Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.
Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit. Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.