Podvodnice

Recepty, Cukroví

Suroviny

400 g hladké mouky
300 g másla (nejlépe Hera)
20 g droždí
6 lžic teplého mléka
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Droždí smícháme s mlékem a přidáme hladkou mouku s máslem. Z této směsi vyrobíme těsto.

  2. Vezmeme větší hrnec nebo velkou mísu, do které napustíme studenou vodu a těsto do ní ponoříme.

  3. Necháme ho ponořené kynout 24 hodin.

  4. Po vykynutí těsto vyjmeme z vody a ukrajujeme z něj plátečky, které vyválíme na pomoučněném válu.

  5. Vykrajovátky vykrajujeme různé tvary. Doporučuji spíše menší vykrajovátka.

  6. Na pečící plech si dáme pečící papír a pokládáme vytvořené tvary.

  7. Pečeme v mírně předehřáté troubě při 180 stupních, dozlatova. Podvodnice při pečení vykynou.

  8. Ještě horké vysypeme do mísy s moučkovým cukrem a v něm cukrátka obalujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!