Plavený salát

Recepty, Přílohy

Suroviny

brambory
cibule
sůl
olej
moučkový cukr
voda
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve šlupce, necháme vystydnout, oloupeme, poté buď pokrájíme na kolečka nebo promačkáme krájítkem na brambory jako na klasický bramborový salát, dle možností brambor (na tři kila) dávám dvě cibule hodně na jemno nakrájené.

  2. Osolíme a z asi 0,5 l vody, dvou a půl lžic octa, dvou a půl lžic moučkového cukru (lépe se rozpouští) a jedné lžíce oleje uděláme nálev a zalijeme, brambory musí být prolité ale nesmí opravdu plavat. Dáme do lednice a necháme alespoň hodinu chladit. Výborné jako příloha k řízkům, sekané, masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!