Pilinové řezy (DlabemeZdrave)

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
200g špaldové mouky
250ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
100g fruktosy
10g vanilkového cukru
20g oleje
1 vejce
30g bio kakaového prášku
1 lžička bio kypřícího prášku
250ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
1 vanilkový pudink
60g fruktosy
125g tvarohu
2 lžíce ovesné smetany (cca 20g)
1 lžíce másla
100g strouhaného kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Formu si vymažeme a vysypeme, troubu dáme předehřát na 175°C.

  2. V míse vyšleháme všechny suroviny na těsto (začínáme s vejcem, cukrem a mlékem, postupně přidáme další ingredience a kypřící prášek až úplně nakonec).

  3. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme asi 30 min.

  4. Během pečení si uvaříme hustý pudink.

  5. Do studeného pudinku přidáme tvaroh, smetanu a vyšleháme jemný krém.

  6. Na pánvi na mírném plameni rozpustíme máslo, nasypeme kokos a restujeme do zlatova, ale musíme míchat a hlídat, abychom piliny” nespálili.

  7. Na studený korpus natřeme krém, nasypeme piliny a necháme ztuhnout pár hodin v lednici.

  8. Pro zpestření jsem použila pod krém tenkou vrstvu višňové marmelády, která svou kyselejší chutí stáhne sladkost a celý dezert osvěží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!