Piknikový rychlý salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 větší rajče
1/2 okurky hadovky
1/2 červené cibule
1 konzerva bílých fazolí 400 g, obsah fazolí je 220 g
1 konzerva tuňáka 160 g, obsah tuňáka je 112 g
4 lžičky octa
6-8 lžiček olivového oleje
sůl
pepř
oregano
bazalku

Postup přípravy receptu

  1. Okurku oloupeme v proužcích, podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Fazole scedíme, propereme vodou, tuňáka také scedíme. Rajče přepůlíme a napříč nakrájíme na kousky.

  2. Vše smícháme, zalijeme octem, olejem a okořeníme. Přidáme sůl a pepř. Promícháme.

  3. Podáváme samostatně nebo s plátky řeckého chleba, případně s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!