Piknikový rychlý salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 větší rajče
- 1/2 okurky hadovky
- 1/2 červené cibule
- 1 konzerva bílých fazolí 400 g, obsah fazolí je 220 g
- 1 konzerva tuňáka 160 g, obsah tuňáka je 112 g
- 4 lžičky octa
- 6-8 lžiček olivového oleje
- sůl
- pepř
- oregano
- bazalku
Postup Piknikový rychlý salát
Postup přípravy receptu
-
Okurku oloupeme v proužcích, podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Fazole scedíme, propereme vodou, tuňáka také scedíme. Rajče přepůlíme a napříč nakrájíme na kousky.
Vše smícháme, zalijeme octem, olejem a okořeníme. Přidáme sůl a pepř. Promícháme.
Podáváme samostatně nebo s plátky řeckého chleba, případně s bagetkou.