Piadine Romagnole
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 110 g mléka
- 140 g vody
- lžička cukru
- lžička medu
- 15 g soli
- 130 g změklého sádla
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
Postup Piadine Romagnole
Postup přípravy receptu
-
Prášek do pečiva smícháme s moukou, přidáme všechny ostatní surovimy a vymísime přijemně vláčné těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. (Pokud pospícháte, dá se tento krok vynechat.)
Bude třeba vyválet placky. Můžeme buď vyválet velký plát těsta a z něj třeba kolem položeného talíře vykrojit kruh – s hezky pravidelnými okraji. Nebo je možné těsto rozdělit na 6 dílů a z každého pak placku vyválet. Měly by být asi 2 mm tenké.
Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, placky ještě před smažením propícháme vidličkou a přeneseme na horkou pánev. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany, až se na placce objevují tmavá očka.
Usmažené placky stohujeme natalíři, zakryté čistou utěrkou – do naplnění změknou a nelámou se.
Naplnit je možné podle chuti. Měli jsme je s kozím sýrem, rukolou a plátky rajčat – plní se jen na polovinu placky, druhá se přes ni přehne – takto naplněnou placku je dobré trochu osmažit opět na suché pánvi dokřupava.
Můžeme podávat plněné, přehnuté napůl….nebo naplnit a srolovat jako palačinku….nebo náplň rozprostřít po celé ploše piadiny, druhou, prázdnou placku přiklopit a takto upravené je rozřezat na klínky (čtvrtky). Ať je konečná úprava kterákoliv, s libovolnou náplní, pořád je piadina výborným a rychlým občerstvením.