Pho
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kuřecí prso
- vepřové kosti (hovězí kosti nebo kachní kosti - prostě kosti)
- kousek zázvoru
- 3 kardamomy
- 1 celá skořice
- čtvrť lžičky anýzu
- 5 hřebíčku
- 3 hvězdičky badyánu
- 1 chilli paprička
- sůl
- cibule
- 200 gr hovezi svíčková
- rýžové nudle
- zelený koriandr
- vietnamská bazalka
- jarní cibulka
- bambusové výhonky
- citrón
- pálivá vietnamská omáčka
- rybí omáčka
Postup Pho
Postup přípravy receptu
-
Kosti vepřové, hovězí, kuřecí skelety nebo i kachní, krůtí - prostě kosti dát do studené vody a vařit na nízkém plameni. Na indukci na 3.
Kus zázvoru, 3 cardamomy, cca 5 cm celé skořice, čtvrt lžičky anýzu, fenyklu, 3 hvězdičky badyánu, 5 hřebíčků, jednu chilli papričku, sůl, rybí omáčku, 1 cibuli - to vše opražit nasucho na pánvi nebo opéci v troubě a přidat do hrnce ke kostem, vařit - táhnout minimálně 10 hodin.
Nejlépe založit večer, v noci vypnout a druhý den ráno ještě chvíli dovařit. Celý byt zavoní omamná vůně.
Na poslední půl hodinu přidat kuřecí prso. Vývar scedit přes plátno. Musí být čirý.
Do misky dát uvařené rýžové nudle, tenounké plátky hovězího libového masa (to se zatáhne a uvaří, až se do misky nalije vroucí vývar). Přidat na tenké plátky nakrájená kuřecí prsa.
Velkou hromadu koriandru, vietnamské bazalky, jarní cibulky, na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a bambusové výhonky a nakrájenou chilli papričku. To celé zalit vařícím vývarem. Ideální je pokapat citrónem a pálivou chilli omáčkou.