Pesto rosso - červené pesto ze sušených rajčat

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

hrnek sladkých sušených rajčat
3 menší stroužky česneku
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1/3 hrnku mandlí (neloupaných, neslaných a nasucho opražených)
1 hrnek olivového oleje
½ lžičky soli
čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience vložte do vhodné nádoby a mixujte, dokud nevzniknou jemné kousky.

  2. Naplňte sklenice. Pesto vydrží v lednici 5–7 dní, pokud ho chcete skladovat déle, je vhodné ho zmrazit.

  3. Červené pesto servírujte s těstovinami, natřené na krutonech, jako pomazánku na sendviče… Před servírováním nechte pesto alespoň hodinu stát při pokojové teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!