Pesto rosso - červené pesto ze sušených rajčat
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- hrnek sladkých sušených rajčat
- 3 menší stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 1/3 hrnku mandlí (neloupaných, neslaných a nasucho opražených)
- 1 hrnek olivového oleje
- ½ lžičky soli
- čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Postup Pesto rosso - červené pesto ze sušených rajčat
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience vložte do vhodné nádoby a mixujte, dokud nevzniknou jemné kousky.
Naplňte sklenice. Pesto vydrží v lednici 5–7 dní, pokud ho chcete skladovat déle, je vhodné ho zmrazit.
Červené pesto servírujte s těstovinami, natřené na krutonech, jako pomazánku na sendviče… Před servírováním nechte pesto alespoň hodinu stát při pokojové teplotě.