Parenicou plněná krůtí prsa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 350 g krůtích prsou
- 1 ks parenice
- 100 g šunky strojové
- 2 naložené kapie
- 1 PL sádla
- 1 cibule
- 1 PL hořčice
- 1/2 hlavičky česneku
- 50 ml červeného vína
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- mletá paprika červená podle chuti
Postup Parenicou plněná krůtí prsa
Postup přípravy receptu
-
Morčacie prsia som umyla, osušila a otvorila. Naklepala som ich zľahka cez mikroténové vrecko. Prsia som osolila, okorenila, potrela horčicou a položila som plátky šunky. Na šunku som uložila parenicu tak, že len som ju odmotala a do nej som vložila plátky kapie. Morčacie prsia som zrolovala a previazala kuchynským povrázkom.
Na panvicu som dala roztopiť masť a roládu som sprudka opiekla zo všetkých strán, aby sa zatiahla. Preložila som ju na hlbšiu panvicu, pridala som k nej cibuľu nakrájanú na väčšie kusy, pridala som cesnak prerezaný na polovicu aj so šupkou. Mäso som osolila, okorenila aj zvonku a posypala mletou červenou paprikou. Podliala som červeným vínom a pod pokrievkou som ju piekla na slabom plameni 20 min.
Upečenú roládu som vyložila na krájacu dosku a nechala odpočívať 15 min. Potom som odstránila povrázky a nakrájala na plátky. Podávala som ju so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.