Parenicou plněná krůtí prsa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g krůtích prsou
1 ks parenice
100 g šunky strojové
2 naložené kapie
1 PL sádla
1 cibule
1 PL hořčice
1/2 hlavičky česneku
50 ml červeného vína
sůl podle chuti
pepř podle chuti
mletá paprika červená podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Morčacie prsia som umyla, osušila a otvorila. Naklepala som ich zľahka cez mikroténové vrecko. Prsia som osolila, okorenila, potrela horčicou a položila som plátky šunky. Na šunku som uložila parenicu tak, že len som ju odmotala a do nej som vložila plátky kapie. Morčacie prsia som zrolovala a previazala kuchynským povrázkom.

  2. Na panvicu som dala roztopiť masť a roládu som sprudka opiekla zo všetkých strán, aby sa zatiahla. Preložila som ju na hlbšiu panvicu, pridala som k nej cibuľu nakrájanú na väčšie kusy, pridala som cesnak prerezaný na polovicu aj so šupkou. Mäso som osolila, okorenila aj zvonku a posypala mletou červenou paprikou. Podliala som červeným vínom a pod pokrievkou som ju piekla na slabom plameni 20 min.

  3. Upečenú roládu som vyložila na krájacu dosku a nechala odpočívať 15 min. Potom som odstránila povrázky a nakrájala na plátky. Podávala som ju so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!