Ovocný páj
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- kakao
- Krém:
- 2 uvařené vanilkové pudinky z 800 ml mléka
- cca 150 g másla
- 1 vanička tučného tvarohu
- ovoce + želatina
Postup Ovocný páj
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme zbytek surovin. Těsto lijeme na vysypaný plech a pečeme na 180 stupňů.
Z 800 ml mléka připravíme pudink (2 sáčky). Až trochu vychladne, přišleháme cca 150 g změklého másla a tvaroh, případně dosladíme dle chuti. Pudinkovou vrstvu dáme na již upečený vychladlý korpus.
Na pudinkovou vrstvu přijde ovoce, které zalijeme želatinou.
Dávala jsem klasickou dortovou želatinu od dr. Oetkera - příprava dle návodu na sáčku.