Ovocný páj

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
kakao
Krém:
2 uvařené vanilkové pudinky z 800 ml mléka
cca 150 g másla
1 vanička tučného tvarohu
ovoce + želatina

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme zbytek surovin. Těsto lijeme na vysypaný plech a pečeme na 180 stupňů.

  2. Z 800 ml mléka připravíme pudink (2 sáčky). Až trochu vychladne, přišleháme cca 150 g změklého másla a tvaroh, případně dosladíme dle chuti. Pudinkovou vrstvu dáme na již upečený vychladlý korpus.

  3. Na pudinkovou vrstvu přijde ovoce, které zalijeme želatinou.

  4. Dávala jsem klasickou dortovou želatinu od dr. Oetkera - příprava dle návodu na sáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!