Ovocný koláč pro diabetiky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 celá vejce
8 lžic polohrubé mouky
4 lžíce oleje
3 lžíce vody
2 lžíce Cukrenu (umělé sladidlo na bázi Sukralozy)
1 prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme celá vejce.

  2. Suroviny smícháme ručně nebo vyšleháme šlehačem.

  3. Těsto vylijeme na vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Posypeme drobným ovocem.

  4. Jinak jde použít i dia drobenka: rozpustíme kousek másla a přidáme CUKREN (asi 1 lžíci) a hrubou mouku. Vidličkou smícháme až se začnou tvořit hrudky a zasypeme koláč.

  5. Dáme na 1/2 hodiny péct na 180 stupňů. Kdo nemusí dia, tak si pocukruje cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!