Ovocný dortík se želatinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto
12 lžic polohrubé mouky
12 lžic cukru krupice
6 lžic vlažné vody
6 vajec (žloutků!)
Na krém
1-2 tvarohy
zakysaná smetana 250 ml
bílý jogurt 150 ml
cukr moučka
ztužovač Dr.Oetker
Na ozdobu
ovoce (jahody, broskve, mandarinky, kiwi, banán, ananas,...)
Želatina

Postup přípravy receptu

  1. třeme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh. Do mísy se směsí přidáme prosátou mouku a postupně budeme přidávat bílky, za stálého míchání!!! Těsto vylijeme do vymazané a vysypané (hrubou moukou, či kokosem) dortové formy (pekáče). Pečeme do zrůžovění, necháme zchladnout a namažeme marmeládou (já použila rybízovou, ale může být jakákoliv).

  2. Krém: utřeme 1-2 tvarohy (jak kdo má rád), zakysanou smetanu a bílý jogurt. Přidáme cukr (podle chuti). Nakonec vmícháme ztužovač připravený dle návodu na obalu. Takto hotovou směs dáme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do ledničky asi na 1 hodinu.

  3. Ozdoba: na zchladlý dort naskládáme ovoce dle libosti.

  4. Želatina: připravíme si želatinu podle návodu na obalu. Nalijeme na ovoce a opět dáme ztuhnout.

  5. Můžeme podávat se šlehačkou. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!