Ořechovo-vanilkový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
9 vajec
6 lžic polohrubé mouky
5 lžic nastrouhaných vlašských ořechů
7 lžic cukru krystal
Krém:
6 vanilkových pudinkových prášku
1,3 litru mléka
vanilkový cukr do pudinku
Dohotovení:
nastrouhané vlašské ořechy
rybízová marmeláda
marcipán

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  3. Do sněhu vmícháme cukr, až se sníh leskne.

  4. Ubereme mixéru na nejnižší stupeň a vmícháme žloutky.

  5. Stále šleháme na nejnižší stupeň a vmícháme mouku s ořechy (s moukou už nešleháme dlouho!).

  6. Pečeme při 160 °C asi 50-60 minut.

  7. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme velmi hustý pudink. Je třeba s ním silně míchat, aby se v něm nevytvořily hrudky.

  8. Necháme jej vychladnout, na povrch ještě teplého pudinku je vhodné položit potravinářskou fólii, aby se na něm neudělala tvrdá,,slupka. Pokud bude na vychladlém pudinku bílý povrch, rozmíchejte ho se zbylým, žlutým pudinkem.

  9. Na korpus rozřezaný na tři díly střídavě mažeme marmeládu (je vhodná kyselejší) a pudink.

  10. Po dokončení celý dort pomažeme pudinkem, posypeme ořechy a případně jinak dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!