Ořechovo-rozinkové cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- 240 g hladké mouky
- 110 g másla
- 80 g cukru krupice
- 20 g mletých ořechů
- 2 žloutky
- 60 g rozinek
- marmeláda + mleté ořechy na slepování
- čokoládová poleva na zdobení
Postup Ořechovo-rozinkové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Rozinky nakrájíme - stačí přepůlit, a namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly.
Vodu z rozinek vymačkáme a přidáme k ostatním surovinám, ze kterých vypracujeme těsto, které necháme odležet, nejlépe přes noc.
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme marmeládou, do které namícháme mleté ořechy.
Vrch zdobíme čokoládovou polevou.