Ořechovo-jablečný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

60 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce rumu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce
80 g tuku
160 g moučkového cukru
400 g jablek
cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme se dvěma třetinami cukru a změklým máslem. Přidáme rum a mleté ořechy.

  2. Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s moukou a kypřícím práškem. Žloutky a jablečnou směs propojíme se sněhem z bílků a zbylým cukrem.

  3. Těsto vlijeme do dortové formy a při teplotě 170°C pečeme asi 50 minut. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!