Ořechovo-jablečný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce rumu
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 80 g tuku
- 160 g moučkového cukru
- 400 g jablek
- cukr moučka na posypání
Postup Ořechovo-jablečný koláč
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme se dvěma třetinami cukru a změklým máslem. Přidáme rum a mleté ořechy.
Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s moukou a kypřícím práškem. Žloutky a jablečnou směs propojíme se sněhem z bílků a zbylým cukrem.
Těsto vlijeme do dortové formy a při teplotě 170°C pečeme asi 50 minut. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.