Oplatkový dort lázeňského šviháka

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení čokoládových oplatek Kolonáda
1 mascarpone
1 tvaroh
250-300 ml smetany na šlehání
100 g cukru
1 vanilkový cukr
5 lžic práškového cappuccina
10 plátků želatiny
griotka (višňová)

Postup přípravy receptu

  1. Oplatky potřeme z jedné strany griotkou a necháme je nasáknout.

  2. Želatinu namočíme, a když je nabobtnaná, vymačkáme ji, zahřejeme a rozmícháme. Mascarpone s tvarohem a oběma cukry důkladně promícháme. Smetanu s cappuccinem vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme do krému a postupně i želatinu.

  3. Oplatky potíráme krémem a klademe na sebe, na povrch a boky natřeme a uhladíme zbytek krému. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc a před podáváním posypeme kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!