Neapolská pizza
Recepty, PizzySuroviny
- TĚSTO:
- 24 dkg hladké mouky
- 3 dkg kvasnic
- asi 1,1 dcl vody
- 1 lžíce oleje
- sůl
- OBLOŽENÍ:
- 8 rajčat
- 12 sardelovych filet
- oregano
- 20 dkg sýra blaťácké Zlato
- olej
- sůl
- pepř
Postup Neapolská pizza
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku, sůl a kvasnice rozmíchané v trošce vody, olej a vodu.
Vypracujeme vláčné těsto, středně husté.
Posypeme je moukou a necháme pod utěrkou kynout asi 1 hodinu. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.
Těsto rozdělíme na 2 nebo 4 díly, podle toho, jak velkou chcete pizzu mít.
Lehce prohněteme a vyválíme tenká kolečka.
Dáme na vymaštěný plech.
Pak ještě těsto u okrajů roztlačíme směrem ven, aby vznikly okraje lehce zvednuté.
Necháme ještě chvíli kynout.
Potom potřeme olejem o obložíme.
Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno.
Sardelky vykostíme a podélně rozkrojíme.
Osolíme, okořeníme, pokapeme olejem.
Dáme péct do trouby a ke konci pečení poklademe na pizzu tenké plátky sýra.