Neapolská pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

TĚSTO:
24 dkg hladké mouky
3 dkg kvasnic
asi 1,1 dcl vody
1 lžíce oleje
sůl
OBLOŽENÍ:
8 rajčat
12 sardelovych filet
oregano
20 dkg sýra blaťácké Zlato
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, sůl a kvasnice rozmíchané v trošce vody, olej a vodu.

  2. Vypracujeme vláčné těsto, středně husté.

  3. Posypeme je moukou a necháme pod utěrkou kynout asi 1 hodinu. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.

  4. Těsto rozdělíme na 2 nebo 4 díly, podle toho, jak velkou chcete pizzu mít.

  5. Lehce prohněteme a vyválíme tenká kolečka.

  6. Dáme na vymaštěný plech.

  7. Pak ještě těsto u okrajů roztlačíme směrem ven, aby vznikly okraje lehce zvednuté.

  8. Necháme ještě chvíli kynout.

  9. Potom potřeme olejem o obložíme.

  10. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno.

  11. Sardelky vykostíme a podélně rozkrojíme.

  12. Osolíme, okořeníme, pokapeme olejem.

  13. Dáme péct do trouby a ke konci pečení poklademe na pizzu tenké plátky sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!