Napité řízečky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 řízky z jakéhokoliv masa
- strouhanka
- 1-2 vejce (dle počtu řízků)
- sůl
- pepř
- 1 kostka bujonu
- 1/2 l vody
- olej
- 10 dkg másla (cca menší půlka kostky másla)
Postup Napité řízečky
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do mísy se strouhankou, ve které je naklepeme tak, abychom do nich vbouchali co nejvíc strouhanky.
Když je maso dobře strouhankou obalené, protáhneme je v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka na oleji asi 2 minuty z každé strany.
Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s půl kostkou másla (cca těch 10 dkg) a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme máslovým vývarem z bujonu.
Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Pokud máme máslové šťávy více, použijeme ji do šťouchaných brambor, které podáváme jako přílohu.