Mzaddara (cocka s bulgurem) s arabskym salatem
Recepty, LuštěninySuroviny
- Čočka:
- 2 hrnky hnědé čočky
- 1,5 hrnku bulguru
- 1 větší cibule
- 1 lžíce Vegety
- olivový olej
- sůl
- drcený pepř
- voda
- Salát:
- 3 rajčata
- 1/2 salátové okurky
- 1 menší červená paprika
- kousek cibule
- šťáva z 1/2 citronu
- hrst čerstvého koriandru
- sůl
- olivový olej
- zakysaná smetana nebo bílý jogurt při podávani
Postup Mzaddara (cocka s bulgurem) s arabskym salatem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovem oleji osmazime nadrobno nakrajenou cibuli. Smazime dlouho, cibule musi byt hneda, lehce spalena. Pote pridame oplachnutou cocku, vegetu, pepr, sul, vodu (asi 0,8 l), promichame a pod poklickou varime asi 40 minut. Bulgur zalijeme cca 200 ml studene vody, zamichame a nechame odstat.
Mezitim si muzeme pripravit zeleninovy salat. Rajacata, okurku a papriku nakrajime na drobne kosticky. Pridame nadrobno nakrajenou cibuli, koriandr, olivovy olej (nesetrete), stavu z citronu, sul a promichame.
Pokud je cocka temer mekka, pridame bulgur, promichame. Pridame trochu vody (asi 0,3 l), dochutime soli, znovu promichame a nechame zvolna varit jeste asi 10 minut. Podavame se zeleninovym salatem a kopeckem zakysane smetany nebo bileho jogurtu.