Mzaddara (cocka s bulgurem) s arabskym salatem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

Čočka:
2 hrnky hnědé čočky
1,5 hrnku bulguru
1 větší cibule
1 lžíce Vegety
olivový olej
sůl
drcený pepř
voda
Salát:
3 rajčata
1/2 salátové okurky
1 menší červená paprika
kousek cibule
šťáva z 1/2 citronu
hrst čerstvého koriandru
sůl
olivový olej
zakysaná smetana nebo bílý jogurt při podávani

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovem oleji osmazime nadrobno nakrajenou cibuli. Smazime dlouho, cibule musi byt hneda, lehce spalena. Pote pridame oplachnutou cocku, vegetu, pepr, sul, vodu (asi 0,8 l), promichame a pod poklickou varime asi 40 minut. Bulgur zalijeme cca 200 ml studene vody, zamichame a nechame odstat.

  2. Mezitim si muzeme pripravit zeleninovy salat. Rajacata, okurku a papriku nakrajime na drobne kosticky. Pridame nadrobno nakrajenou cibuli, koriandr, olivovy olej (nesetrete), stavu z citronu, sul a promichame.

  3. Pokud je cocka temer mekka, pridame bulgur, promichame. Pridame trochu vody (asi 0,3 l), dochutime soli, znovu promichame a nechame zvolna varit jeste asi 10 minut. Podavame se zeleninovym salatem a kopeckem zakysane smetany nebo bileho jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!