Mořský pstruh-Salmo Trutta s rajčaty
Recepty, RybySuroviny
- 2 mořské pstruhy (může být pstruh říční, nebo jiná ryba)
- 2 větší cibule
- plátky česneku ze 3 stroužků
- loupaná rajčata z konzervy tak půlka
- kus bílého pórku
- pepř
- plátky citrónu a citronová šťáva
- olivový olej
- plátek másla
- bazalka
- petrželka
- sůl
Postup Mořský pstruh-Salmo Trutta s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Na pánev si dáme olivový olej-ne moc, na něm orestovat cibuli nakrájenou na hrubé měsíčky k ní přidáme česnek na plátky, až bude orestováno, přidáme rajčata z konzervy, osolíme opepříme a ještě orestujeme tak 5 minut.
Nakonec dáme pórek nakrájený na kolečka, pokrájenou petrželku, nasypeme bazalku, promícháme a 10-15 minut podusíme a necháme stát.
Zatím si připravíme pstruhy, omyjeme ve studené vodě, vysušíme, dáme do pekáčku na rozpuštěné máslo, ryby osolíme-ne moc, zakapeme je olejem a citronovou šťávou.
Pak dáme přes ryby rajčatovou směs, kterou jsme si udusili a dáme do vyhřáté trouby na 190 st. tak na 30-40 minut.
Rajčatová směs udělá s máslem moc dobrou šťávu, kterou pak při servírování přelijeme pstruhy se směsí.