Mlynářův chléb
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 380 ml vody
- 200 g žitné celozrnné mouky jemné
- 390 g hladké mouky
- 60 g ovesných vloček
- 15 g čerstvého droždí
- 3 lžičky drceného kmínu
- 2-2,5 lžičky soli
Postup Mlynářův chléb
Postup přípravy receptu
-
Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse přibližně hodinu vykynout.
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak dopéct při 190-200°C).