Miliónová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g kořenové zeleniny: mix mrkve, celeru a petržele
cca 40 g másla
20 g dětské krupičky
cca 700 ml vody
1 vejce
sůl
zelená nať dle chuti: petrželová, celerová, pažitka...

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme do hrnce. Přidáme pokrájené máslo a zeleninu na něm osmažíme. Pak ji zasypeme krupičkou, promícháme, za stálého míchání přilijeme vodu. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce, jemně nasekanou nať, osolíme, případně opepříme dle chuti a můžeme podávat.

  2. Polévka je to velmi rychlá, někde se jí říká i desetiminutová.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!