Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru

Recepty, Polévky

Suroviny

na vývar:
2 hovězí morkové kosti
1 menší cibule
2 menší mrkve
1 menší petržel
1 silnější plátek celeru
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 pl podravky,nebo vegety
na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku
pár stonků libečku na vyvaření (pokud máme)
na knedlíčky:
150 g Tataráčku“ (mletého masa ve střívku)
uvařený morek z kostí z vývaru
2 pl solamylu
3 pl strouhanky
2 pl nasekaných čerstvých bylinek
½ dl mléka
1 celé vejce
1 nadrobno pokrájená malá cibule
3 prolisované stroužky česneku
šetku soli a mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté morkové kosti vložíme do hrnce, zalijeme 1,5l studenou vodou, přidáme koření, cibuli i s částí slupky, libeček a pod poklicí na mírném ohni za občasného dolití horkou vodou táhneme 2,5-3 hodiny.

  2. Poté kosti vytáhneme, přidáme zbývající celou kořenovou zeleninu a dovaříme doměkka.

  3. Morek z kostí vydlabeme a přes jemné sítko lžící propasírujeme do mísy.

  4. Přidáme všechny uvedené suroviny na knedlíčky, důkladně promícháme a necháme chvíli uležet.

  5. Pak tvarujeme malé knedlíčky, které zavaříme zvlášť do osolené vody. Vaříme 7minut.

  6. Mezitím si scedíme vývar, uvaříme nudle, zeleninu nakrájíme, vložíme nazpět do polévky, přidáme scezené uvařené knedlíčky, nasekané čerstvé bylinky, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!