Luxusní polévka z máslových fazolí s tuňákem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 plechovka bílých fazolí
2 lžíce olivového oleje
3 listy kapusty
1 cibuli
3 stroužky česneku
1 litr kuřecího vývaru
1 konzervu tuňáka v oleji
2 lžíce strouhaného parmezánu
1 lžičku červené sladké papriky
1/2 lžičky semínek fenyklu drceného nebo mletého
sůl
pepř
sušená bazalka
oregano
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nasekanou cibuli,přidáme plátky česneku,chilli a chviličku restujeme.

  2. Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.

  3. Vložíme pokrájené listy kapusty a vaříme ještě 3-4 minuty, aby kapusta změkla pak přidáme opláchnuté a okapané fazole.

  4. Necháme přejít varem a vložíme kousky tuňáka, přidáme parmezán, necháme ho rozpustit, dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!