Londýnské řezy
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto na základnu:
- 320 g hrubé mouky
- 210 g másla
- 100 g cukru
- 5 žloutků
- Bílková čepice:
- 280 g moučkového cukru (lze i méně podle chuti)
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 5 bílků
- Na promazání:
- rybízová marmeláda
Postup Londýnské řezy
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto na základnu. Utřeme máslo s cukrem a žloutky. Do utřeného přidáme hrubou mouku. Zpracované těsto vyválíme a umístíme na plech.
Těsto pomažeme rybízovou marmeládou.
Vypracujeme těsto na bílkovou čepici. Vyšleháme bílky a opatrně do nich zapracujeme ořechy s cukrem.
Bílkovou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na těsto potřené marmeládou.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20 minut. Pokud po 20 minutách není bílková čepice ztuhlá, necháme ještě sušit v troubě na 100 stupňů jako pusinky.
Ještě zatepla nakrájíme na podlouhlé řezy.