Litevský studený boršč Šaltibarščiai

Recepty, Polévky

Suroviny

2 (250 g) červené řepy
2 vejce
2 (250 g) okurky
1 PL čerstvého nasekaného kopru
1/2 svazečku čerstvé jarní cibulky s natí
600 ml kefíru
150 ml mléka
sůl
Příloha:
opékané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si červenou řepu do měkka a vejce na tvrdo a necháme vychladnout.

  2. Do mísy nakrájíme okurky (cca 1cm kousky), přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku s natí, nahrubo nastrouhanou řepu a nakrájené vejce. Zalijeme kefírem a mlékem, popřípadě ještě zředíme vodou a osolíme.

  3. Uvaříme brambory a poté opečeme na másle.

  4. Servírujeme studenou polévku a teplé brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!