Litevský studený boršč Šaltibarščiai
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 (250 g) červené řepy
- 2 vejce
- 2 (250 g) okurky
- 1 PL čerstvého nasekaného kopru
- 1/2 svazečku čerstvé jarní cibulky s natí
- 600 ml kefíru
- 150 ml mléka
- sůl
- Příloha:
- opékané brambory
Postup Litevský studený boršč Šaltibarščiai
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si červenou řepu do měkka a vejce na tvrdo a necháme vychladnout.
Do mísy nakrájíme okurky (cca 1cm kousky), přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku s natí, nahrubo nastrouhanou řepu a nakrájené vejce. Zalijeme kefírem a mlékem, popřípadě ještě zředíme vodou a osolíme.
Uvaříme brambory a poté opečeme na másle.
Servírujeme studenou polévku a teplé brambory.