LC smažený sýr

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g sýru Gouda - 48%
vejce na obalení
špetka soli a pepře
lněná strouhanka
kousek hokkaida a celeru
Na strouhanku:
1 vejce
1 vrchovatá lžíce lněné mouky
špetka soli
Příloha:
hranolky z hokkaida a celeru

Postup přípravy receptu

  1. Sýr vložíme do rozšlehaného vejce, osolíme, opepříme, obalíme v LC strouhance a usmažíme na pánvi s trochou másla nebo sádla.

  2. Strouhanka: Do lněné mouky dáme vejce, osolíme a rozmícháme. Vytvarujeme tenkou placku, kterou upečeme na suché pánvi, necháme vysušit (nejlépe připravit den předem) a rozmixujeme na konzistenci klasické strouhanky.

  3. Z hokkaida a celeru uděláme hranolky, okořeníme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!