Kurnik
Recepty, OstatníSuroviny
- To prosim pěkně, nekleju, jen vařim. Čímž neříkám, že při vaření nekleju:
- 1 balení listového těsta
- 4 pánské hrsti vařené rýže
- 2 hrsti pokrájené kořenové zeleniny
- 1 hrst zeleného hrášku
- 1 hrst cukrové kukuřice
- 1 – 2 hrsti nakládaných hub nebo žampionů
- 1 šunková klobása
- 400 g pečeného masa
- mouka
Postup Kurnik
Postup přípravy receptu
-
Vytáhnu vál. Ještě z našeho prvního kredence. Váleček na nudle, zdaleka ne první, tenhle už paničce nepučuju.
Na pomoučněném valu rozdělím kostku těsta v poměru 2: 1. Nejprve vyválím velkou placku, kterou položím na hrnec. Musí přesahovat přes okraje. Osvědčila se mi dortová forma. Placku položím přes hrnec, opatrně zatlačím podél stěn.
A plním. Naspod vrstvu vařené rýže, překryji masem, zase rýže, vrstvu hub, vrstvu rýže, zeleniny, rýže, maso. Až mám plno, přehodím poslední vrstvu překrývající pláty těsta a přes ty přetáhnu ten třetinkový plát.
Vezmu plech. Přeložím pečící papír a položím na hrnec. Nyní přijde chvíle pravdy. Vezmu plech i s hrncem a otočím ho. Kurnik mi hezky vypadne na plech a já ho vrazím do vyhřáté trouby upéct. Vrch elegantně okrášlím plátky klobásky.