Kurnik

Recepty, Ostatní

Suroviny

To prosim pěkně, nekleju, jen vařim. Čímž neříkám, že při vaření nekleju:
1 balení listového těsta
4 pánské hrsti vařené rýže
2 hrsti pokrájené kořenové zeleniny
1 hrst zeleného hrášku
1 hrst cukrové kukuřice
1 – 2 hrsti nakládaných hub nebo žampionů
1 šunková klobása
400 g pečeného masa
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vytáhnu vál. Ještě z našeho prvního kredence. Váleček na nudle, zdaleka ne první, tenhle už paničce nepučuju.

  2. Na pomoučněném valu rozdělím kostku těsta v poměru 2: 1. Nejprve vyválím velkou placku, kterou položím na hrnec. Musí přesahovat přes okraje. Osvědčila se mi dortová forma. Placku položím přes hrnec, opatrně zatlačím podél stěn.

  3. A plním. Naspod vrstvu vařené rýže, překryji masem, zase rýže, vrstvu hub, vrstvu rýže, zeleniny, rýže, maso. Až mám plno, přehodím poslední vrstvu překrývající pláty těsta a přes ty přetáhnu ten třetinkový plát.

  4. Vezmu plech. Přeložím pečící papír a položím na hrnec. Nyní přijde chvíle pravdy. Vezmu plech i s hrncem a otočím ho. Kurnik mi hezky vypadne na plech a já ho vrazím do vyhřáté trouby upéct. Vrch elegantně okrášlím plátky klobásky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy