Kung pao s krevetami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 12 ks šedých vyloupaných krevet
- 1 mrkev
- půl cukety
- kousek hlávkového zelí
- bambusové výhonky
- bílá část pórku
- 1 stroužek česneku
- 2 plátky čerstvého zázvoru
- 1 chilli
- 3 jarní cibulky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst nasucho opražených arašídů
- čerstvý koriandr
Postup Kung pao s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Zázvor, česnek a chilli nasekáme nadrobno. Mrkev, cuketu, zelí, pórek a výhonky nakrájíme na tenké nudličky.
Ve wok pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na něm orestujeme dorůžova krevety, cca 1 minutu z každé strany. Krevety vyndáme stranou, přidáme druhou lžíci oleje a rychle na něm zpěníme zázvor, česnek a chilli.
Přidáváme postupně cibuli a zeleninu podle tvrdosti, mrkev, zelí, promícháme, přidáme pórek, cuketu a nakonec bambusové výhonky. Postupně přilijeme všechny omáčky a necháme krátce probublat. Vmícháme uvařenou rýži, krevety a nasucho opražené arašídy. Podáváme posypané zelenou cibulkou a koriandrem.