Kung pao s krevetami

Recepty, Mořské plody

Suroviny

12 ks šedých vyloupaných krevet
1 mrkev
půl cukety
kousek hlávkového zelí
bambusové výhonky
bílá část pórku
1 stroužek česneku
2 plátky čerstvého zázvoru
1 chilli
3 jarní cibulky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce olivového oleje
hrst nasucho opražených arašídů
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor, česnek a chilli nasekáme nadrobno. Mrkev, cuketu, zelí, pórek a výhonky nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Ve wok pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na něm orestujeme dorůžova krevety, cca 1 minutu z každé strany. Krevety vyndáme stranou, přidáme druhou lžíci oleje a rychle na něm zpěníme zázvor, česnek a chilli.

  3. Přidáváme postupně cibuli a zeleninu podle tvrdosti, mrkev, zelí, promícháme, přidáme pórek, cuketu a nakonec bambusové výhonky. Postupně přilijeme všechny omáčky a necháme krátce probublat. Vmícháme uvařenou rýži, krevety a nasucho opražené arašídy. Podáváme posypané zelenou cibulkou a koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!