Krupičná nádivka s mákem

Recepty, Přílohy

Suroviny

1/2 l mléka
špetka soli
60 g krupičky
3-4 vejce
200 g uzeného masa
2 hrsti sekaných bylinek (libeček, tymián, petrželka, rozmarýn)
3-4 stroužky česneku
máslo na vymazání zapékací misky
mák na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do osoleného mléka zavařte krupičku, za stálého míchání svařte na hustou kaši. Do lehce vychladlé vmíchejte vejce, drobně pokrájené uvařené maso, nasekané bylinky, utřený česnek, podle chuti dosolte.

  2. Směs přesuňte do vymazané formy, hustě posypte mákem (mletým nebo nemletým, jaký máte) a v troubě při teplotě cca 180°C pečte dozlatova.

  3. Nádivku můžete podávat k pečeným masům, ale i samostatně, doplněnou salátem. Chutná teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!