Krupičná nádivka s mákem
Recepty, PřílohySuroviny
- 1/2 l mléka
- špetka soli
- 60 g krupičky
- 3-4 vejce
- 200 g uzeného masa
- 2 hrsti sekaných bylinek (libeček, tymián, petrželka, rozmarýn)
- 3-4 stroužky česneku
- máslo na vymazání zapékací misky
- mák na posypání
Postup Krupičná nádivka s mákem
Postup přípravy receptu
-
Do osoleného mléka zavařte krupičku, za stálého míchání svařte na hustou kaši. Do lehce vychladlé vmíchejte vejce, drobně pokrájené uvařené maso, nasekané bylinky, utřený česnek, podle chuti dosolte.
Směs přesuňte do vymazané formy, hustě posypte mákem (mletým nebo nemletým, jaký máte) a v troubě při teplotě cca 180°C pečte dozlatova.
Nádivku můžete podávat k pečeným masům, ale i samostatně, doplněnou salátem. Chutná teplá i studená.