Kropenaté řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 180 g másla
- 200 g cukr krupice
- sůl
- 6 polévkových lžic mléka
- 300 g hladké mouky
- 3 čajové lžičky kypřícího prášku
- 100 g čokoládové rýže
- Hrušková náplň:
- 700 g hrušek
- 500 ml vody
- 100 g cukru krupice
- 1 skořicový cukr
- citronová šťáva z 1 citronu
- 2 balíčky vanilkového pudinku Dr.Oetker Originál
- Šlehačková náplň:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 400 ml bílého hustého jogurtu
- 100 g čokolády na vaření
- 1 vanilkový cukr
- želatinový ztužovač
Postup Kropenaté řezy
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli. Zašleháme žloutky.
Do žloutkové hmoty vmícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, čokoládovou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečícím papírem, rozetřeme těsto. Pečeme při 175´C asi 30-35 minut. Korpus necháme vychladnout na plechu.
Na přípravu hruškové náplně oloupeme hrušky, odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na kostičky. Hrušky povaříme asi 7 minut s 400ml vody, cukrem, skořicovým cukrem a citrónovou šťávou.
Pudink smícháme se zbývající vodou a vlijeme do povařených hrušek. Za stálého míchání ještě asi 1 minutu povaříme. Hruškovou směs natřeme na korpus a necháme vychladnout.
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme asi 3 lžíce smetany a vymícháme.
Smetanu ušleháme, vmícháme čokoládu a jogurt.
Závěrem vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu.
Šlehačkovou náplň rozetřeme na úplně vychladlou hruškovou náplň a necháme ztuhnout.