Kreolská kuřecí stehna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 ks kuřecí stehna
- pepř čtyř barev
- citrónová šťáva
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce drcených rajčat
- 1 červená kapie
- 1 žlutá kapie
- olivový olej
- směs kreolského koření (od Antonína)
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- tymián
- oregano
- petrželka
Postup Kreolská kuřecí stehna
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna vykostíme, řádně okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí. Maso zakápneme citrónovou šťávou. Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme olivový olej a stehna v této směsi obalíme.
Necháme v pekáči kůží navrch a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut.
Mezitím připravíme omáčku. Na olivovém oleji orestujeme jemně nasekanou cibulku a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme drcená rajčata a bylinky (rozmarýn, tymián, oregano, můžeme přidat i jiné oblíbené bylinky).
Ochutíme směsí kreolského koření, pepřem a případně přisolíme. Chvíli povaříme a přidáme nakrájené papriky, zakápneme citrónovou šťávou a vaříme do změknutí. Hotové posypeme petrželkou.