Kreolská kuřecí stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kuřecí stehna
pepř čtyř barev
citrónová šťáva
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce drcených rajčat
1 červená kapie
1 žlutá kapie
olivový olej
směs kreolského koření (od Antonína)
sůl
pepř
rozmarýn
tymián
oregano
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, řádně okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí. Maso zakápneme citrónovou šťávou. Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme olivový olej a stehna v této směsi obalíme.

  2. Necháme v pekáči kůží navrch a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut.

  3. Mezitím připravíme omáčku. Na olivovém oleji orestujeme jemně nasekanou cibulku a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme drcená rajčata a bylinky (rozmarýn, tymián, oregano, můžeme přidat i jiné oblíbené bylinky).

  4. Ochutíme směsí kreolského koření, pepřem a případně přisolíme. Chvíli povaříme a přidáme nakrájené papriky, zakápneme citrónovou šťávou a vaříme do změknutí. Hotové posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!