Klobáskový pikantní salát
Recepty, SalátySuroviny
- 4-6 pikantních klobásek
- 1 střední mrkev
- 1/2 salátové okurky
- 1-2 nakládané okurky
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce hrášku
- 2 lžíce kukuřice
- 50 g nahrubo strouhaného sýru
- 1 lžíce majonézy nebo zakysanky
Postup Klobáskový pikantní salát
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, používám škrabku na julienne. Okurku zbavíme semeníku, lehce oškrábeme, nakrájíme na proužky a vše dáme do větší misky. Přidáme scezený okapaný hrášek a kukuřici (použijeme sterilovaný nebo mražený a propláchnutý produkt).
Klobásky vybereme pikantní, s vysokým obsahem masa a nakrájené na kolečka nebo špalíčky přidáme do misky. Dále přidáme na kostičky nakrájenou sladkokyselou okurku, 1-2 podle velikosti, bílou část cibulky a majonézu nebo zakysanku dle chuti.
Přisolíme a zakápneme chilli olejem nebo přidáme chilli sušené, drcené. Doplníme strouhaným sýrem, dávám čedar nebo goudu, část můžeme nechat k servírování a vše promícháme. Podáváme posypané zbytkem strouhaného sýru a nasekanou zelenou natí cibulky s toastem nebo jiným pečivem.