Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory

Recepty, Polévky

Suroviny

1 mladá kedlubna
1 mrkev
3 nové brambory
nať libečku
petrželová nať
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 kuličky nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, v hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm orestujeme, dokud mrkev nezačne pouštět do tuku oranžovou barvičku, přisypeme pokrájené natě libečku a petrželky, přidáme nové koření a zasypeme hladkou moukou, pořádně zeleninu s moukou promícháme a necháme osmahnout a až potom zalijeme asi 1 litrem studené vody, rozmícháme dohladka.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory.

  3. Polévku osolíme a opepříme dle své chuti a vaříme dokud nebudou brambory měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!