Kachnička pomalu pečená a jemná
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 kachny
- sůl
- kmín
- 500 g kysaného zelí
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- kmín
- ocet
- 10 g cukru
- 1 lžíce hladké mouky
Postup Kachnička pomalu pečená a jemná
Postup přípravy receptu
-
Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.
Připravíme dušené zelí. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme, přidáme kysané zelí i se šťávou. Osolíme a okmínujeme podle chuti. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Přidáme cukr a pak ještě trochu octa. Promícháme a dodusíme.
Výpek z kachny slijeme. Svrchu sebereme sádlo, které se hodí na přípravu jíšky pro šťávu. Trochu šťávy necháme v pekáčku pod kachničkou. Tak pro jistotu. Na rozpáleném sádle z výpeku kachny zapražíme lžíci hladké mouky. Zalijeme šťávou, pokud je příliš hustá konzistence, přilijeme ještě trochu vody. Podle libosti. Necháme chvíli provařit. Měla by mít tekutou konzistenci.
Podáváme s dušeným zelím a knedlíky, zalijeme připravenou šťávou.