Jitrocel v sýrovém těstíčku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Olej na smažení
listy jitrocelu kopinatého
Těstíčko:
1 vejce
1/2 l mléka
150 -200 g polohrubé mouky
50 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Základní pravidlo při sběru bylin je to, že sbíráme na čistých lokalitách.

  2. Listy jitrocelu omyjeme a necháme řádně okapat. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou a vmícháme sýr. Těstíčko nesolíme nebo jen velmi málo. Necháme asi půl hodiny odležet. Pak podle potřeby dohustíme moukou, těstíčko nesmí z listů stékat. Příliš husté těstíčko je zase po usmažení tvrdé.

  3. Listy jitrocelu namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji. Necháme okapat na ubrousku.

  4. Poznámka: Když vynecháte sýr, můžete po usmažení listy obalit ve skořicovém cukru. Takto nasladko upravený jitrocel je též moc dobrý a chutná hlavně dětem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!