Jitrocel v sýrovém těstíčku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Olej na smažení
- listy jitrocelu kopinatého
- Těstíčko:
- 1 vejce
- 1/2 l mléka
- 150 -200 g polohrubé mouky
- 50 g strouhaného tvrdého sýra
Postup Jitrocel v sýrovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Základní pravidlo při sběru bylin je to, že sbíráme na čistých lokalitách.
Listy jitrocelu omyjeme a necháme řádně okapat. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou a vmícháme sýr. Těstíčko nesolíme nebo jen velmi málo. Necháme asi půl hodiny odležet. Pak podle potřeby dohustíme moukou, těstíčko nesmí z listů stékat. Příliš husté těstíčko je zase po usmažení tvrdé.
Listy jitrocelu namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji. Necháme okapat na ubrousku.
Poznámka: Když vynecháte sýr, můžete po usmažení listy obalit ve skořicovém cukru. Takto nasladko upravený jitrocel je též moc dobrý a chutná hlavně dětem.