Jednoduchý nepečený cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g máslových sušenek
120 g změklého másla
600 g riccotty
350 g nutelly
100 ml smetany ke šlehání
poleva:
100 g bílé čokolády
80 g smetany ke šlehání
malá lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme a spojíme s máslem. Připravíme kulatou dortovou formu. Měla jsem silikonovou se skleněný dnem, ta se nemusí vymazávat. Obyčejnou vysteleme pečícím papírem nebo alobalem.

  2. Sušenkovou hmotu natlačíme do formy a dáme ztuhnout. Riccottu našleháme s neušlehanou smetanou a přidáváme nutellu. Spojíme v hladký krém, navrstvíme na sušenkový podklad a uhladíme. Dáme vychladit.

  3. Nad párou rozpustíme čokoládu se smetanou a máslem. Vychlazený dort potřeme čokoládou a uložíme do chladu. Můžeme přizdobit podle své fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!