Jedinečná krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4-6 silnějších plátků krkovičky
libovější plátky anglické slaniny nebo plátky moravského uzeného
plátkový sýr (co komu chutná)
žampiony
Marináda:
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce bílého vína
2 plné lžíce hořčice
1 lžíce medu
1 lžička soli
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu dobře smícháme a vložíme do ní plátky krkovičky.(necháme marinovat nejlépe přes noc, já měla naložené cca 6 hodin a stačilo)

  2. Naložené plátky rozložíme na pekáček a zasypeme směsí pokrájených žampionů a slaniny(uzeného). Podlijeme vodou -v průběhu pečení podléváme dle potřeby.

  3. Pečeme při cca 200° přikryté asi 1 hod.

  4. Nakonec položíme na každý plát masa plátek sýra a necháme při mírnější teplotě roztavit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!