Jahodová kostka

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
1 dl mléka
2 vanilkové cukry
3-4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)
1 sáček jemně mleté želatiny (20 g)
piškoty
jahody
šlehačka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka vysypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat.

  2. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina úplně nerozpustí, je to za chvilku (pozor, nesmí se vařit). Necháme zchladnout.

  3. Pak přidáme rozdrobený tvaroh, cukr a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu.

  4. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové hmoty.

  5. Poklademe jahodami a zalijeme zbytkem.

  6. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí vyklopíme, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem a krájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!